Qui som? Què fem?

Google translator

Quan aprenem una nova llengua, aprenem més que paraules, la llengua ha crescut i s’ha nodrit amb l’experiència col·lectiva d’un poble al llarg de la seva història; la llengua comunica la representació del món i el punt de vista del poble que l’empra. Parlar en català afavoreix la integració a la societat catalana.

Qui som? Què fem?

Aprenem som agrupacions de persones que aprenem la llengua que volem i ensenyem la que sabem, el nostre objectiu és afavorir l’ús social del català alhora que aprenem altres llengües; a més a més, en els tallers Aprenem, aprenent i ensenyant, reforcem la cohesió i la integració socials.

Aprenem fem fàcil aprendre llengües amb una metodologia innovadora, basada en l’aprenentatge de llengües llegint i parlant, deixant de banda la gramàtica.

Els tallers Aprenem són oberts a tothom, gratuïts, sense proves de nivell, adaptats als diversos nivells de coneixement de la llengua.

Els tallers Aprenem funcionen amb un pressupost de 0 euros:

– Els qui participem ho fem des de l’intercanvi lingüístic: qui aprèn català ens ensenya anglès, qui aprèn anglès ens ensenya català, …
– Els fem virtualment i presencialment. Els espais on fem els tallers Aprenem són públics i cedits pels ajuntaments: centres cívics, biblioteques, col·legis, …
– I compten amb una bona selecció de materials gratuïts per a l’aprenentatge de llengües al bloc aprenemidiomes.wordpress.com

Aprenem no tenim filiació política ni religiosa.

Aprenem impulsem l’ús social del català; parlar en català afavoreix la integració dels nous catalans. Que els que parlem en català el parlem en tot moment i circumstància en promou l’ús i n’afavoreix l’aprenentatge dels nous parlants. Mathew Tree diu que la dificultat més gran amb que s’ha trobat per parlar en català ha estat que l’interlocutor, en escoltar el seu català amb accent anglès, es passava al castellà.

Els tallers Aprenem:

– Ens proporcionen un entorn protegit on aprenem a parlar.
– Fan possible que persones amb llengües i cultures diverses aprenguem junts i descobrim que tenim moltes coses en comú.
– Promouen la participació ciutadana, donar i rebre, qui ensenya català, aprèn anglès, …
– Ens mostren els nous catalans com reals aportadors de riquesa, ells ens ensenyen anglès, francès, italià, xinès, amazic, mandinga, …
– Afavoreixen la relació entre els nous i els vells catalans, la integració i la cohesió socials; ens fan més fàcil conèixer el funcionament de la societat catalana i la participació ciutadana.
– Esvaeixen la por al desconegut, ens permeten conèixer l’altre de primera mà.

Aprenem és una manifestació més del tarannà català; Catalunya sempre ha estat una terra d’acollida.

Tria quina llengua vols aprendre o millorar!
Tria quina llengua ens vols ensenyar!
Apunta-t’hi!
Participa-hi!

Trobaràs tots els tallers en marxa a aprenemidiomes.wordpress.com

El Jaume, la Maria, el Sergi i la Sophia parlant de la seva experiència als tallers Aprenem:

Reconeixements a la metodologia:

– Presentada en la XII Trobada de Centres d’Autoaprenentatge que organitzà la Secretaria de Política Lingüística, al maig de 2006 a Barcelona, com projecte innovador per aprendre català.
– Presentada en la XIII Trobada de Centres d’Autoaprenentatge que organitzà la Secretaria de Política Lingüística, al maig-juny de 2007 a Barcelona, com projecte innovador d’aprenentatge de llengües.
– Inclosa a la Base de Dades del Centre Internacional de Bones Pràctiques de Linguamón-Casa de les Llengües.

Al març de l’any 2011, vam fer el 1r taller Aprenem Pans del Món:

Al desembre de l’any 2010, vam celebrar el 5è aniversari d’Aprenem i hem fet un recull de fotos i un vídeo, els trobaràs al Youtube a:

Al novembre de l’any 2010, vam presentar els tallers Aprenem a Cardedeu:

Aprenem Idiomes
aprenem@gmail.com
Sophia Blasco Castell, coordinadora