Lleure

Kima – Quin és el teu passatemps (afició, activitat, hobby) preferit?

Sorra – En tinc molts, depèn del dia.

Kima – El meu preferit és no fer res, res de res, panxing (de panxa).

Sorra – I no t’agrada res més?

Kima – Sí, el sofà i la tele.

Sorra – Dona, a mi un dia també m’agrada, però no pas per costum.

Kima – És broma. Quina és la teva diversió preferida?

Sorra – Com t’he dit abans en tinc moltes, i això dependrà del dia i del moment. Per exemple, quan estic a casa m’agrada llegir novel·les d’intriga i suspens, escoltar la ràdio, posar música i veure per la tele pel·lícules, documentals, concerts i esports.

Kima – Jo quan surto amb les amigues ens agrada anar a patinar sobre gel i a ballar.

Sorra – En canvi jo prefereixo anar al teatre, m’encanten especialment els musicals i els drames socials, com les comèdies més divertides.

Kima – T’agrada el cinema? Quin tipus de pel·lícules?

Sorra – Sí que m’agrada, sobretot els thrillers psicològics, les pelis històriques, d’aventures i les de ciència ficció.

Kima – A mi les de terror, homes llops, vampirs, zombis i sang i fetge em tornen boja.

Sorra – L’essencial és estar actiu o activa, fer alguna activitat, algun esport, caminar, gaudir de la vida i dels seus plaers, etc., per mantenir-se jove i alegre.

Kima – Per això mateix vaig a totes les festes que puc i m’encanta disfressar-me amb els amics el dia de carnestoltes, ens ho passem d’allò més bé i riem moltíssim.

Sorra – Tot passejant, m’agrada descobrir coses noves, que no havia vist abans o no m’hi havia fixat, com una font, una façana, un balcó ple de plantes, un bonic restaurant, una placeta ple d’encant, una botiga que fa goig… bé, qualsevol detall.

Kima – Tens algun racó preferit de la ciutat? Els meus són la plaça del Rei, Montjuïc i la Barceloneta.

Sorra – I els meus, el Tibidabo, el parc Güell i el Zoològic. En quin moment t’agrada més la ciutat?

Kima – En primavera. La gent està més animada, el dia és més llarg, la temperatura és suau, agradable, els parcs estan florits, i hi ha la meva festa preferida: sant Jordi, el patró de Catalunya, el dia dels enamorats, del llibre i de la rosa, és una diada fantàstica amb molta vida per tot arreu.

Sorra – Jo, de totes totes, l’estiu. El sol, la platja, les vacances, les festes majors que hi ha a molts pobles i ciutats; el festival de teatre Grec, i un munt de concerts i de festes a l’aire lliure, gratuïts i ple de gent vinguda d’arreu.

Kima – El que m’agrada de l’estiu, entre d’altres coses, és que no ens calen tantes capes de roba, i podem presumir els nostres modelets, la coqueteria, les mirades, la seducció…

Sorra – Certament, les hormones van més pujades de to… Tanmateix, la festa major que més m’atreu i em captiva és la patrona de Barcelona, la Mercè. Com m’entusiasmen els gegants i els capgrossos, el Correfoc amb els dracs, dimonis, foc, petards…; l’extraordinari Piromusical a les Fonts de Montjuïc -tot un espectacle d’aigua, llum, color, jocs d’artifici i música-; els fantàstics Castellers; tota mena de concerts de música, d’òpera i d’espectacles de dansa i circ per a tots els públics, els gustos i les butxaques!

Kima – I moltes coses més, perquè hi ha moltes formes d’expressions i d’inquietuds artístiques i culturals. La creativitat humana no té límits, pel bo i pel dolent.

Sorra – Aquesta és la condició humana.

Kima – Què et sembla si el diumenge ens portem de casa el menjar i passem el dia al parc de la Ciutadella? Hi ha força animació.

Sorra – Una bona manera de passar el dia agradablement, perfecte. Podem llogar unes bicis i fer un tomb pels voltants, i si fa bo apropar- nos a la platja per fer una capbussada.

Kima – Sí, està bé. Convidaré a tothom que vulgui venir. Ens repartim les trucades?

Sorra – Sí, i convoquem a tothom al casal el dissabte a les 18 hores per parlar-ne, d’acord?

Kima – D’acord.

– Lleure = oci, temps lliure, esbarjo
Time out, Guia de l’oci, Guia de Barcelona, revistes especialitzades de l’oferta cultural, artística, gastronòmica, esportiva i social de la ciutat.
– Carnaval = carnestoltes (disfresses, màscares, maquillatge, perruques, carrosses…)
– Els Castells (un/a casteller/a forma part d’una colla castellera).
– La Sardana (dansa tradicional catalana).
– El teatre en totes les seves variants (musicals o music hall, comèdia, drama, monòlegs, bodevil, revistes, lectures dramatitzades…).
– Festivals i concerts: el Grec (de teatre), de Jazz, de Flamenc, de Rock, música electrònica, música clàssica, música i dansa ètnica i/o folklòriques, corals (cantar o cantades a capella), teatre amateur, etc.
– El circ, l’òpera, el ballet clàssic, la sarsuela, el cinema (cine), la televisió, la ràdio, el vídeo, l’internet (xarxes socials, messenger, correu electrònic), la música (concerts, actuacions), exposicions, museus, poesia, conferències, xerrades, col·loquis, ponències, debats, mítings, tallers de tots tipus…

capbussada o cabussada = enfonsar-se dins l’aigua
capbussó = fet de tirar-se de cap dins l’aigua

Diàleg creat per José Luís Salido Pumar

Organitza Aprenem Idiomes
aprenem@gmail.com
Sophia Blasco Castell, coordinadora

Coach personal

Arxivat a Materials de català
A %d bloguers els agrada això: