Un projecte pilot per aprendre català llegint i parlant

“El contingut latent de totes les llengües és el mateix –la ciència intuïtiva de l’experiència- … un art col·lectiu del pensament … El llenguatge és l’art més massiu i més inclusiu que coneixem, una obra enorme i anònima de generacions inconscients”
El llenguatge, Edward Sapir, Empúries, 1985

Quan aprenem una nova llengua, aprenem més que paraules, la llengua ha crescut i s’ha nodrit amb l’experiència col·lectiva i intuïtiva d’un poble al llarg de la seva història, la llengua comunica la representació del món i el punt de vista del poble que l’empra, …, i en el cas del català, pels nostres lligams amb els pobles de la conca mediterrània, és una obra d’art d’una riquesa i una diversitat extraordinàries i amb un poder d’inclusió excepcional.

Aquest projecte pilot s’engegà a Sant Adrià de Besòs, el 8 de novembre de 2005, està obert a tothom, és gratuït i sense proves de nivell, està basat en tallers setmanals de lectura i conversa i ha engrescat a tothom:
En el 1r trimestre compta amb 52 aprenentes i aprenents i 8 voluntàries i 1 voluntari el fan realitat.

Ha estat seleccionat pel Centre Internacional de Bones Pràctiques de Linguamón – Casa de les Llengües com a experiència d’èxit en l’aprenentatge del català.

Ha estat triat per paticipar en la XII Trobada de Centres d’Autoaprenentatge que organitzà la Secretaria de Política Lingüística, divendres 26 de maig de 2006 a Barcelona com a projecte innovador per aprendre català.

Inicialment comptà amb el suport de la Regidoria de Cultura, Normalització Lingüística i Drets Civils de Sant Adrià de Besòs, de la Biblioteca Sant Adrià i de l’Associació Lectura Fàcil, impulsat per Òmnium Cultural de Badalona, finançat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i amb l’assessorament del CNL de Badalona i Sant Adrià.

Elaborat i coordinat per Sophia Blasco Castell

Anima’t! Fes-lo teu!

Sophia Blasco Castell, coordinadora del projecte
aprenem@gmail.com
Aprenem Idiomes

Agraïments:
Aquest projecte ha estat possible gràcies a:
– la bona acollida per part de les aprenentes i els aprenents.
– l’entusiasme i la dedicació de les voluntàries que l’engaren en els seus inicis: Montserrat Bonadona, Carme Violant, Mercè Pinyol, Carme Serrano, Maria Codina.
– la disposició d’Angel Sànchez Güelmes, director de treatre de l’Ateneu Adrianenc.
– la confiança i el suport de Lourdes Estevez i Oriol Lladó, d’Òmnium Cultural de
Badalona.
– la col·laboració de Carme Mayol, codirectora de l’Associació Lectura Fàcil.
– les orientacions i l’assessorament del Centre de Normalització Lingüística de
Badalona i Sant Adrià.
– el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
– l’ajuda i la bona disposició dels conserges del Casal de Cultura, de la biblioteca i del Polidor de Sant Adrià de Besòs.
– l’ajut de la directora, Pascualina López, i de totes les treballadores i tots els
treballadors de la Biblioteca Sant Adrià: Núria Méndez, María Teresa Rivas, Pedro Marín, Robert Ruíz, Covadonga Minondo, María Jesús Fernández, Teresa Alcover i Manuel Lozano.
– la bona acollida del projecte per part del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
– el finançament de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Moltíssimes gràcies

Hi col·laboren: la Regidoria de Cultura i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, la Biblioteca Sant Adrià, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià, la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya il’Ateneu Adrianenc.

Coach personal

Arxivat a Històric
A %d bloguers els agrada això: